Portret WO-1

Manon Scharenborg

We zijn begonnen met een opdracht voor een portret. We moesten een persoon van een site of uit een boek kiezen. Ik heb gekozen voor Nellie Spindler. Ze werd begraven op Lijssenthoek Military Cemetery (Plot XVI Rij A Graf 3). Ze ligt daar als enige vrouw tussen 10.800 mannen. Wat ik verder van haar weet is dat ze ging werken bij Queen Alexandra’s Imperial Military Nursing Service in de veldhospitalen. Ze is overleden door een granaat die in haar tent terechtkomt waar zij aan het werk was.

Dit is de poster die ik heb gemaakt en gekozen (Zie onder aan de pagina). We moesten er 2 maken en deze vond ik het mooist. De klaproos staat symbool voor de eerste wereldoorlog. Daarom heb ik die er bij gedaan, en op de achtergrond zie je in het grijs Nellie Spindler. Ik heb voor deze kleuren gekozen omdat het rode van de klaproos er zo wel mooi bij staat, vind ik.

Ik ben eerst bezig geweest met het maken van twee posters. Daarna moesten we de poster die wie wilde gebruiken vergroot uitprinten zodat we die dan over konden trekken. Daarna konden we bezig gaan met schilderen.

Het mengen van de kleuren vind ik nog wel lastig. En ik denk dat ik wat te voorzichtig ben met het verven.

Het is erg treurig hoe Nellie om het leven is gekomen. Ze was aan het werk met het verzorgen van gewonden. Ik vind het erg oneerlijk hoe het gegaan is in met de eerste wereldoorlog. En ik vind dit zelf ook een erg mooie opdracht.

wordwar one 2 jpegplaatje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s